Bandenservice

Veilig de weg op onder alle omstandigheden

Bandenservice

Bandenservice

Dankzij onze bandenservice ga je veilig de weg op onder alle omstandigheden, in de zomer en in de winter. De autobanden bepalen voor een belangrijk deel de veiligheid en het rijcomfort. Het kleine contactvlak tussen band en wegdek moet voortdurend krachten overbrengen. 

Bandenmaat Mitsubishi

DE JUISTE MAAT AUTOBAND

Iedere autoband is voorzien van een codering op de zijkant, de ‘wang’ in vaktermen. Hierop zijn de diverse maten en eigenschappen weergegeven volgens een vaste volgorde. Autobanden die af-fabriek op je Mitsubishi zijn gemonteerd, zijn de optimale combinatie van veiligheid, wegligging, rijcomfort, geluidsniveau en brandstofverbruik. De bandencodering hiervan staat ook vermeld in het instructieboekje. Kies je voor een andere autoband, dan verandert hiermee de rijkarakteristiek van de auto. In die keuze kunnen wij je het best adviseren. Als je bijvoorbeeld kiest voor bredere, lichtmetalen velgen verandert ook de bandenmaat. Het is belangrijk dat de juiste verhoudingen en eigenschappen behouden blijven ten behoeve van het rijcomfort en de veiligheid. 

EIGENSCHAPPEN IN BEELD

Banden vormen altijd een optelsom van verschillende eigenschappen. Een uitgebalanceerde combinatie van rubbersamenstelling, profiel, grip, geluid, comfort en rolweerstand. Volgens de Europese regelgeving moet de classificatie van brandstofverbruik, grip en geluidsproductie kenbaar worden gemaakt aan de consument. Deze eigenschappen worden weergegeven met een label, op de band zelf of op een display of poster op onze werkplaatsreceptie. 

ZUINIG, STIL EN VEILIG

Hoe lager de rolweerstand, hoe stiller en zuiniger je auto. Aantrekkelijk voor je portemonnee en beter voor het milieu, want een lager brandstofverbruik betekent ook minder uitlaatgasemissie. Bandenfabrikanten zijn erin geslaagd banden te ontwikkelen met een lage rolweerstand, die tegelijk voldoende grip bieden voor veilig rijden en remmen. De rolweerstand van de band wordt ingedeeld in klassen. Klasse A is de laagste rolweerstand, waarmee uw auto het zuinigst rijdt, klasse G de hoogste rolweerstand en zorgt dus voor het hoogste brandstofverbruik. Het verschil per klasse betekent ongeveer 0,1 liter brandstof per 100 kilometer. 

GELUIDSEMISSIE

Autobanden met een lage rolweerstand zijn niet alleen gunstig voor het brandstofverbruik, maar ook voor het geluidsniveau binnen en buiten de auto. Een geluidsarme band betekent een stiller interieur dus meer rijcomfort en minder geluidsoverlast voor mensen die langs een doorgaande weg wonen. Op het label wordt het geluidsniveau van de band uitgedrukt in decibels (db). Vanaf 2016 gelden drie categorieën: 

  • 1 zwarte geluidsgolf = 3 db minder dan de norm in 2016 

  • 2 zwarte geluidsgolven = voldoet aan de norm in 2016 

  • 3 zwarte geluidsgolven = voldoet aan de norm van vóór 2016

Winterbanden Mitsubishi

MET WINTERBANDEN VEILIG DE WINTER DOOR

Steeds meer automobilisten kiezen 's winters voor winterbanden. Dankzij de zachtere rubbersamenstelling behouden deze hun souplesse en grip bij lagere temperaturen. Bovendien zijn winterbanden extra geprofileerd, waardoor ze sneeuw gemakkelijker afvoeren. 

In onze webshop kun je zelf nieuwe winterbanden inclusief velgen bestellen en door ons laten monteren.. Deze originele Mitsubishi Motors winterbandensets zijn specifiek afgestemd op je auto, voor maximale grip en veiligheid. Desgewenst slaan wij je zomerbanden op tot de geplande omruildatum. 

Banden uitlijnen

UITLIJNEN EN BALANCEREN: SPECIALISTISCHE SERVICE

Geen enkele band of velg is volkomen in balans, daarom worden de banden op velg uitgebalanceerd met een speciaal balanceerapparaat. Met pasklare stukjes lood op de velg wordt zelfs de kleinste onbalans geneutraliseerd. Hierdoor wordt een hinderlijke trilling in het stuur bij bepaalde snelheden voorkomen, voor optimaal rijcomfort. Indien noodzakelijk, kunnen wij ook de wielen van je auto uitlijnen. Een specialistische service, waarbij onze monteur het onderstel en de besturing afstelt voor een optimaal contact met de weg en een gelijkmatige bandenslijtage. Slijten je banden ongelijkmatig? Laat de auto door ons controleren.